About

Alhamdulillah.....

Terima Kasih kerana melawat blog Budak Redha yang sederhana ini.

Saya bukanlah ustazah mahupun ustaz, matlamat penubuhan blog ingin adalah bertujuan bagi berkongsi artikel ilmiah yang saya rasa sangat berguna kepada anda sekalian disamping ingin mengumpul koleksi-koleksi artikel-artikel yang saya peroleh dari di internet mahupun melalui pembacaan buku dan ceramah-ceramah agama. Hal ingin bertujuan untuk menjadi rujukan saya di masa hadapan.  Ilmu yang berguna tidak salah kalau saya kongsikn seperti sabda Nabi Muhammad s.a.w :

'Ilmu itu milik Allah s.w.t, barangsiapa menyebarkan Ilmu demi kebaikan, Insya Allah Allah akan menggandakan 10 kali kepadanya."

Blog ingin juga menjadi salah satu medium untuk saya menyumbangkan sesuatu untuk penyebarkan Islam di atas muka bumi ini. Blog ini mungkin menjadi saham untuk saya kumpul di akhirat nanti.

Hadis Rasulullah s.a.w.

عن أبي هريرة رضى الله عنه أن رسول الله صلى الله عليه وسلم قال : إذا مات ابن آدم انقطع عمله إلا من ثلاث: صدقة جارية أو علم ينتفع يه أو ولد صالح يدعو له 

Maksud Hadis :

Daripada Abu Hurairah Radhiallahu ‘Anhu katanya,, Rasulullah SAW telah bersabda : Jika anak Adam meninggal, maka amalnya terputus kecuali dari tiga perkara, sedekah jariyah (wakaf), ilmu yang bermanfaat, dan anak soleh yang berdoa kepadanya.'' (HR Muslim).

Blog Budak Redha ingin memohon maaf jika terdapat sebarang keraguan dan kemuskilan dalam semua entri yang dipaparkan di sini. Diharap pembaca dapat memaklukan sebarang keraguan tersebut didalam ruangan komen mahupun shoutmix. Perkara yang baik, apa salahnya dikongsi bersama. Mana-mana entri yang menimbulkan keraguan pembaca akan di padamkan dengan segera.

Terima Kasih

Budak Redha Blog

 
Design by Budak Redha Themes | Blogger by Budak Redha - Premium Blogger Themes | Budak Redha